Magneetveldtherapie

Magneetveld therapie

Magneetveldtherapie zorgt ervoor dat de ‘oppervlaktespanning’ van de lichaamscellen (terug) optimaal is. 

Wat betekent dit voor de werking en het weerstandsvermogen (immuniteit) van het lichaam?

  1. Een betere opname van water en voeding in de cel en een betere verwijdering van afvalstoffen uit de cel. Het achterblijven van afvalstoffen veroorzaakt namelijk verzuring en dat is een belangrijke oorzaak van chronische aandoeningen.
  2. Een betere doorbloeding, ook en vooral in de kleine aderen (microcirculatie), dit is 70% van het bloedtransport.
  3. Een betere doorbloeding in het volledige lichaam zorgt voor een betere zuurstofopname, een levensnoodzakelijk proces!

Magneetveldtherapie heeft dus ook een impact op de oorzaken van chronische aandoeningen en niet op de symptomen, ook al is pijnverlichting op relatief korte termijn een gunstig effect van magneetveldtherapie. Gecombineerd met zuiver water, verse en gezonde voeding, beweging en rust herstelt magneetveldtherapie de elementaire basiswerking van de lichaamscellen. Daarom kan magneetveldtherapie met succes aangewend worden voor zowat alle (chronische) aandoeningen. Praktijk Reber kan u daar in adviseren.

Deze therapie kan niet worden toegepast als u een pacemaker heeft, of op een gebied van het lichaam waar zich een implantaat bevindt. Bij zwangerschap is de therapie niet aanbevolen ​

Rugpijn

 

De meest voorkomende oorzaak voor rugpijn is overbelasting, dit heeft effect op het volledige bewegingsapparaat. Sedert ik  magneetveldtherapie  in combinatie met massage onderga bij Praktijk Reber is de pijn verminderd…” is de reactie van een cliënt na 3 weken

Artrose

 

Artrose is, zoals veel mensen denken, geen ouderdomsziekte! Het kan op alle leeftijden in al onze gewrichten en wervels voorkomen. Ons kraakbeen, de ‘vering’ of schok dempende kussentje voor de gewrichten, neemt enerzijds af in dikte en anderzijds in kwaliteit : het wordt dunner en zachter, er kunnen spleten inkomen, het wordt ook ruwer en gaat afbrokkelen. Doordat er minder kraakbeen is kunnen onze gewrichten de schokken van onze beweging minder goed opvangen en de botuiteinden bewegen minder glad en soepel. Eveneens probeert ons bot deze grotere belasting op te vangen door wat breder te worden en kunnen er benige uitsteeksels ontstaan. Deze veranderingen veroorzaken de pijn!

Enerzijds werkt magneetveldtherapie om op termijn weer ‘nieuw’ kraakbeen aan te maken, anderzijds krijgt ons lichaam een beter metabolisme of stofwisseling, waardoor ons bloed met zuurstof en voedingsstoffen, beter haar einddoel bereikt!

Migraine

U zoekt een efficiënt middel om migraine te behandelen? Magneetveldherapie kan een oplossing zijn voor uw probleem.

 

De migraineaanvallen kunnen u ernstig belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Met enkele sessies per week thuis zou u uw migraine kunnen bedwingen.  Deze therapie is vooral voor chronische aandoeningen een natuurlijke en zekere wijze om de oorzaak van het probleem in de kern of in de basis aan te pakken. 

migraine

CVS (CHRONISCH VERMOEIDHEIDSSYNDROOM)

Het chronisch vermoeidheidssyndroom is een klinisch aangetoonde maar nog steeds onverklaarbare toestand van ernstige geestelijke en lichamelijke vermoeidheid. CVS-patiënten hebben doorgaans ook een zwakker immuunsysteem en lijden meer onder stress. Magneetveldtherapie kan ook ingezet worden bij aanverwante ziektebeelden (burn-out, overspanning en stress) en kan de symptomen van CVS verzachten door een versterking van het immuunsysteem. 

Praktijk Reber past dit toe in combinatie met shiatsu massage. 

RESTLESS-LEGS SYNDROOM

 

De bewegingsdrang van de benen verhindert de nachtrust, dus s’morgens niet voldoende uitgerust met veel negatieve effecten tot gevolg! 

“Sinds ik magneetveldtherapie heb leren kennen, slaap ik snel in, bovendien slaap ik ook door…” is de reactie van een Cliënt na enkele dagen.

In combinatie met een drainage-massage past Praktijk Reber dit toe.